Вяра и Ислям
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света

2 posters

Go down

Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Empty Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света

Писане  Milena-Irshad Пон Окт 26, 2009 5:47 am

1. Каньон на Антилопата
евероятно красиво място, близо до границата на Аризона и Юта...Уникални гледки!
Намиращият се на територията на земите на индианците Навахо в Аризона, Каньон на антилопата е най-фотографираният каньон на планетата. Името си дължи на вилорогата антилопа, която някога тичалa свободно из изящно изваяните коридора на каньона. Свещена земя за хората Навахо, каньонът е отворен за посещения на туристи през 1997 г.
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света 1_2010
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света 2_5
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света 3_5
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света 4_3
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света 5_2
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света 6_3
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света 7_3
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света 8_3Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света 9_2
Този истински, при това шлифован, диамант много често бива определян като "уникално предизвикателство за фотографиране" и много фотографи от цял свят идват тук, за да направят най-добрите снимки, на които са способни. Това не е никак лесна задача, като се има предвид ярко оцветените стени на каньона, които отразяват слънчевата светлина и създават широк диапазон от експозиции.

2. Блайд Ривър Каньон

Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Blyde_river
Вторият по големина каньон в Африка и един от най-големите в света, Блайд Ривър Каньон е една от най-големите природни забележителности на черния континент.
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света 14-Blyde_River_Canyon

3. Брайс Каньон

Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Bryce2

Брайс Каньон съвсем не е типичен каньон, а по-скоро природен амфитеатър, съставен от варовикови, цветни колони, известни като "худуси". Днес той е една от топ дестинациите в Юта, а започва да трупа популярност от 1900 г., когато излизат няколко материала за него във вестниците и списанията.
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Bryce-canyon-national-park-15
Заради липсата на условия за настаняване и трудната проходимост до местността, Брайс Каньон започва да се посещава едва след 1920 г. . Сега той е любимо място на туристите както заради внушителния природен пейзаж, който разкрива за посетителите си, така и заради отличните възможности за наблюдение на звездите. При ясно небе около 7, 400 звезди могат да бъдат наблюдавани.

4. Улингуан
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Wil_ch
Улингуан е един от най-незабравимите пейзажи в Китай. Над 3, 000 пясъчникови кули, които се извисяват в небето, много от които с височина над 200 метра, 40 пещери и 2 естествени природни моста е равносметката, която можем да направим за тази уникална местност.
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Wil_ch_2
Заради красотата си и големия брой застрашени, животински видове, които го обитават,Улингуан е включен в списъка със световното богатство на ЮНЕСКО.

5. Гранд Каньон
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Grand_canyon_2_modifie
продължение на шест милиона години река Колорадо е дълбала скалите, докато си е проправяла път между тях, създавайки многоцветна дълбока пропаст с отвесни стени, която всички смятат за най-великолепния каньон на планетата.
Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Arizona032
Най-големият и най-известен каньон всяка година приема милиони туристи.Габаритите му са повече от внушителни: дълъг над 446 км., с широчина от 4 до 18 мили и дълбочина от 1, 8 километра, Гранд Каньон заслужено се смята за едно от чудесата на природата, до което в миналото индианците Пуебло са се отправяли на поклонение, а днес огромен брой туристи посещават, за да съзерцават екстремната му красота или да се впуснат в екстремни преживявания като рафтинг във водите на река Колорадо.

***Пояснение - петте каньона в никакъв случай не са класирани, номерацията е просто за улеснение.
Milena-Irshad
Milena-Irshad

Брой мнения : 496
Join date : 15.10.2009
Местожителство : София

http://palestinianworld.blogspot.com

Върнете се в началото Go down

Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Empty ?

Писане  ???? Пон Окт 26, 2009 7:48 pm

СубханАллах! Каква красота!
Много ми е интересно защо хората не забелязват ей тия чудеса?
Така на никого не му прави впечатление, но ако вземеш някоя от тези снимки и я обработиш написвайки едно леко размазано " الله " ще видиш как за нула време ще счупи рекордите по нета.
No

????
Гост


Върнете се в началото Go down

Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Empty Re: Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света

Писане  Yuksel Remzi Пет Окт 30, 2009 2:58 am

NummaN написа:СубханАллах! Каква красота!
Много ми е интересно защо хората не забелязват ей тия чудеса?
Така на никого не му прави впечатление, но ако вземеш някоя от тези снимки и я обработиш написвайки едно леко размазано " الله " ще видиш как за нула време ще счупи рекордите по нета.
No
subhanALLAH.taka e abi zabelyazvat go tezi koito ne se sramuvat ot imenatasi tezi koito se stremyat da spe4elyat zadovolstvoto na Allah Tealya ,tezi koito razmishlyavat v1rhu vsyako tvorenie na Allah Azze ve Djelle nezvisimo dalie naekomo ,kosmos okean,i vsiko koeto e krasivo ili groznovsyako neshto e s1tvoreno s m1drost
Yuksel Remzi
Yuksel Remzi

Брой мнения : 134
Join date : 28.10.2009

Върнете се в началото Go down

Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света Empty Re: Каньона на Антилопата и другите 4 най-красиви каньони в света

Писане  Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите